Voorbereiding

afbNog twee weken te gaan. Langzamerhand begint het te kriebelen. Moeten er nog geen nieuwe banden onder de motor? Ik moet nog stickers bestellen. O, de bestelsite moet ik ook nog maken. En mijn tent heeft ook wat onderhoud nodig geloof ik.

afbNiet alleen de fietsers maar ook de fotograaf moet zich terdege voorbereiden op een week als deze. Hoewel ik alle edities mee geweest ben is het altijd weer spannend. Dit jaar o.a. weer nieuwe routes en een nieuwe finishplaats. Gelukkig vertrekken we weer vanuit het rustige plaatsje Bardoneccia aan de Italiaans-Franse grens. Daags voor de start nog een lekkere espresso drinken op het terras en rustig de voorbereidingen van de deelnemers en vrijwilligers fotograferen.

Daarna is het uit met de rust. Om 6 uur gaat de wekker de komende week. En dan gelijk vol aan de slag op de camping, daarna natuurlijk onderweg en 's avonds op tijd de fotoselectie klaar voor de avondetappe en alle foto's uitzoeken en klaarzetten. Elke dag proberen schoon schip te maken. Ander kom je er na een week niet meer doorheen.

Ik heb er zin in! En ik hoop de deelnemers, begeleiders afben vrijwilligers ook. Dan maken we er samen een geweldige week van!